Afvallen Buik

Trainingsschema Afvallen Afvallen Buik Snel Afvallen Buikspieren trainen Buikvet kwijtraken Strakke buik Platte buik
afvallen buik

Ik keek al jaren vol afschuw naar mijn buik, na honderden buikspieroefeningen te hebben gedaan, zes verschillende diëten te hebben gevolgd, had ik nog steeds die mooie strakke buik niet. Hiervan baalde ik enorm en zat daardoor niet lekker in mijn vel. Naar mijn idee at ik helemaal niet ongezond en lette ik er altijd op dat ik niet te veel snoepte, maar lukte het toch niet om van mijn buikvet af te komen. Herken jij jezelf hierin? Lees dan verder want ik kwam er pas laat achter wat ik allemaal fout deed, dit terwijl ik dacht dat ik zo goed bezig was.

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen doen heeft geen effect op het verdwijnen van buikvet, plaatselijk vet verbranden kan namelijk niet. Wanneer je gewicht verliest, gaat dit geleidelijk op alle plaatsten tegelijk. Helaas verdwijnt buikvet vaak pas als laatste omdat dit ook de plek is waar het vaak als eerst wordt opgeslagen. Sporten is wel belangrijk als je buikvet kwijt wilt raken, zo creëer je sneller een negatieve energiebalans en daarnaast is het erg goed voor je lichaam. Je mens is gemaakt om te bewegen, niet om op een stoel achter een computer te zitten.

Voeding

Waar het bij veel mensen fout gaat is de voeding. Helaas word je tegenwoordig veel misleid door bepaalde producten en fabrikanten, jij denkt dat je gezond bezig bent maar in feite krijg je veel verstopte suikers, koolhydraten en slechte vetten binnen. Dit is pure misleiding door de voedingsindustrie, kijk daarom altijd op de ingrediëntenlijst als je boodschappen doet. Ook al staat er geen toegevoegde suikers, dan kan het nog steeds veel suikers bevatten! Ben je daar dus altijd bewust van. Ook voor lightproducten geldt hetzelfde: kijk altijd zelf goed op de ingrediëntenlijst.

afvallen

Macronutriënten

De mens kan alleen energie halen uit de macronutriënten, dit zijn vetten, koolhydraten en eiwitten. Een juiste verdeling hiervan is essentieel als je buikvet kwijt wilt raken. Evolutionair gezien is ons lichaam gemaakt om veel vetten en eiwitten te eten en maar zeer weinig koolhydraten, dit omdat de koolhydraten vroeger nauwelijks beschikbaar waren, vaak alleen door fruit te eten (suikers). De laatste jaren is het eetpatroon van de mens drastisch veranderd, er worden juist steeds meer koolhydraten gegeten, terwijl je lichaam hier niet voor gemaakt is. Tegenwoordig worden veel producten bewerkt waardoor alle goede voedingsstoffen verdwijnen en er juist slechte voedingsstoffen worden toegevoegd, ook in veel producten waar je het helemaal niet zou verwachten. Eet zoveel mogelijk natuurlijk producten, kook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes en vermijd junkfood, kant-en-klaar maaltijden en afhaalmaaltijden.

Heb je een vraag over afvallen rond je buik? Of ben je opzoek naar een op maat gemaakt trainingsschema? Twijfel niet en stel je vraag via het contactformulier

Datum artikel: 24 April, 2016
energiebalans Energiebalans

Bewust van je energiebalans

Weet jij het verschil tussen je energieverbruik, energie-inname en energiebehoefte? De energiebalans geeft inzicht.

hardloopschoenen Hardlopen

De beste hardloopschoenen

De beste hardloopschoenen, is dat persoonlijke voorkeur of zijn er hardloopschoenen die altijd het beste uit de test komen.

squat Krachttraining

Voeding & Krachttraining

Krachttraining zorgt voor meer spieren en minder vet. Omdat spieren meer energie verbruiken dan vet, zul je minder snel aankomen.

fitnessoefeningen

Effectieve fitnessoefeningen

Fitness is een begrip voor sporten die leiden tot een betere conditie. Onder fitness valt: krachttraining ook wel bodybuilding als je erg fannatiek bent. Maar onder fitness valt ook cardio fitness