Links
Vind on op Social Media
Neem Contact op

Stuur ons een bericht

Blog van Stefan van Hoek
De weg naar mijn eerste powerlifting wedstrijd

 • Juni   2017
 • powerliftwedstrijd stefan van hoek

  In mijn laatste blog konden jullie lezen dat ik mijn agenda wat had aangepast en een extra powerlift wedstrijd had ingepland. In eerste instantie om meer ervaring op te doen, maar toen ik hoorde dat het ook een NK-kwalificatie wedstrijd zou zijn heb ik besloten om er toch 100% voor te gaan.

  Ik heb nog even getwijfeld of het wel verstandig is om aan twee powerliftwedstrijden mee te doen die vlak na elkaar gepland staan. Het brengt namelijk nogal wat risico’s met zich mee, zoals bijvoorbeeld de kans op blessures en vermoeidheid.

  Wedstrijdverslag powerliftwedstrijd
 • April   2017
 • rug squat

  Door een miscommunicatie tussen de organisatie van de DRC-cup en mijn vereniging was ik te laat met inschrijven en waren de beschikbare plaatsen binnen no-time opgevuld.

  Echter was ik niet de enige die buiten de boot viel. Vele andere kandidaten waren te laat met inschrijven en kunnen dus niet mee doen met de DRC cup. De bond heeft daarom besloten dat er ook gekwalificeerd kan worden tijdens het NK (Sub) & Junioren en Masters (Equipped) & NK Masters Classic Powerlifting bij sport arena Eindhoven.

  Extra powerlift wedstrijd
 • Maart   2017
 • powerliftting ritme

  Het trainen heeft namelijk de laatste 2-3 weken op een laag pitje gestaan mede omdat ik vorig week een weekje op wintersport was in Oostenrijk.

  Tot nu toe was het nog niet duidelijk wat mijn eerste powerliftwedstrijd zou gaan worden. Eerste instantie was het idee om een beginnerswedstrijd mee te doen. Echter adviseerde andere leden van mijn gym om gelijk voor een NK-Kwalificatie wedstrijd te gaan.

  Ritme oppakken
 • Februari   2017
 • gepauzeerd bankdrukken

  Het lastige aan gepauzeerd bankdrukken is natuurlijk het pauze moment waarbij je ontzettend veel spanning moet creëren over je hele lichaam en vooral de borst.

  Om dit zo goed mogelijk te kunnen beheersen bankdruk ik enkel nog met pauze zodat dit uiteindelijk een gewenning zal worden. Na wat lichte warm-up setjes gedaan te hebben ben ik als volgt naar mijn one-rep-max toegewerkt.

  Gepauzeerd bankdrukken
 • squat schoenen

  Vorige week hebben jullie kunnen zien hoe ik mijn PR squat heb verbroken met 10 kilo. Deze week heb ik daarom wat rustiger aan gedaan met mijn benen zodat deze weer volledig kunnen herstellen.

  Toch is er deze week een nieuwigheidje en dat is een variatie op het squatten. Het is een pauze squat waarbij de op waarst beweging halverwege een moment van pauze bevat.

  Squatschoenen
 • squat record

  Deze week stonden zware squat singles op het menu zoals je onder aan de pagina in het trainingsschema kunt zien. Vrijdagavond was het dan zo ver. Eens testen waar ik op dit moment sta met mijn kracht in de benen.

  Voordat ik aan mijn zware squat singles begin besteed ik veel aandacht aan mijn warming-up. Dat wil niet zeggen dat ik daar extra lang mee bezig ben maar wel een stuk beter gefocust ben. Voor mijn training van afgelopen vrijdag heb ik eerst wat squat bewegingen gemaakt met eigen lichaamsgewicht.

  Nieuw record met squatten
 • Januari   2017
 • rust powerlifting

  Deze week een rustige overgangsweek wat betreft het squatten en omdat het bankdrukken de laatste tijd zo goed aanvoelt heb ik tegen beter weten in toch een wat zwaardere set geprobeerd tijdens de laatste bankdruk sets op dinsdag.

  Rusten om te kunnen pieken
 • Belt

  Laat ik maar meteen met het hoogtepunt van deze week beginnen, de lowerbody training op vrijdag. Deze keer met behulp van een riem. De werksets zagen er als volgt uit 3x6 100kg, 3x3 130 kg

  Ik ben erg tevreden met hoe de progressie op dit moment verloopt waar ik 11 weken geleden nog maar 1x 140kg kon squatten. Doe ik nu 3x3 130kg. Dit schept vertrouwen. Al is mijn squat techniek nog niet helemaal perfect. Zo kan ik de spanning in mijn bovenrug nog verbeteren en steken mijn elle bogen nog te veel uit naar achteren. Doormiddel van de paused sealrow, die ik elke week een aantal keren, doe probeer ik dit zwakke punt te verbeteren.

  Opbouwen naar een one rep max
 • Omega 3

  Het ritme zit er weer goed in. De laatste weken van vorig jaar was het lastig om mijn ritme vast te houden. Daar is nu niks meer van te merken. Ik merk dat ik een goede flow zit en dat ik met mijn kracht, maar ook zeker mijn techniek, flinke stappen aan het maken ben. Om in die flow terecht te komen zijn een aantal factoren zeer belangrijk.

  Één daarvan is natuurlijk slapen. Luister goed naar je lichaam en slaapbehoefte. Mijn slaap behoefte ligt rond de 7,5 uur. Ik let ook op mijn energiebehoefte. Om constant te kunnen presteren is het belangrijk om te weten wat je eet. Ik zelf gebruik myfitnesspall om mijn macronutriënten en calorieën bij te houden.

  Omega 3 essentieel voor krachtsporter?
 • scheenbeschermers deadliften

  Het is jullie ongetwijfeld opgevallen dat ik tijdens Kerst en oud- & nieuwjaar geen blog heb geplaatst. Uiteraard heb ik wel gewoon door getraind met behulp van mijn op maat gemaakte trainingsschema.

  Ik wist van tevoren dat ik het erg druk zou krijgen tijdens de kerstperiode. In overleg met mijn coach hebben we dan ook de frequentie iets wat ingekort naar 8 trainingsdagen i.p.v. 10 over de afgelopen 2 weken.

  Sterk het nieuwe jaar in!
 • December 2016
 • scheenbeschermers deadliften

  Bij het zien van het nieuwe trainingsschema voor deze week werd ik erg enthousiast. Ondanks dat ik weet dat het goed is om geduldige te blijven en niet te vaak of te snel grote veranderingen door te voeren, is het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen.

  Als je mijn vorige blogs gelezen hebt kun je zien dat deze week het gewicht wat omhoog is gegaan. Het aantal reps is daarentegen op sommige dagen weer wat verlaagd. Ook zijn er wat nieuwe oefeningen bij gekomen zoals een aantal mobiliteitsoefeningen en pull ups.

  Een nieuw trainingsschema met extra gewicht
 • krachttraining techniek

  Deze week gaan we gewoon weer verder met waar we vorige week gestart zijn en dat is de juiste spanningen creëren. Met name de bovenrug en rompstijfheid zijn aandachtpuntjes.

  Het schema is niet heel veel veranderd dus ik weet wat me te doen staat, Negative Paused Squats. Deze keer wel een setje extra t.o.v. van vorige week maandag. Om jullie een beter beeld te geven van de huidige stand van zaken m.b.t. mijn techniek heb ik een video gemaakt van mijn squat setjes.

  Bij het deadliften heb ik deze keer vooral gelet op het laten zakken van het gewicht. Zoals mijn coach eerder beschreef is het de bedoeling dat de opwaartse beweging dezelfde lijn heeft als de neerwaartse beweging.

  Techniek blijft een aandachtspunt
 • spanning op rugspieren

  Zoals je kon lezen vorige week zijn er nog genoeg aandachtspunten die verbeterd moeten worden aan mijn squat techniek. Diepte en spanning in de bovenrug zijn op dit moment de belangrijkste.

  Vandaag moet ik weer de “Negative Paused squats” doen, een perfecte oefening om deze zwakke punten extra aandacht te geven.

  Gespannen rug tijdens het squatten
 • November 2016
 • benchpress

  Een nieuwe week, een nieuwe start. Het weekend rust heeft mij goed gedaan en ik heb het gevoel dat mijn opkomende blessure grotendeels is weggetrokken.

  We hebben gemerkt dat er veel belangstelling is voor de wekelijkse schema’s die ik volg. Vanaf nu zal ik deze dan ook wekelijks plaatsen. mijn coach heeft in het weekend het e.e.a. op papier gezet en maakt vanaf nu elke week een op maat gemaakt trainingsschema voor mij. Het schema is opgebouwd uit een upperbody en lowerbody training die elkaar constant afwisselen met hier en daar wat rustdagen tussendoor.

  Correcte houding bij het bankdrukken
 • paused squats

  Een nieuwe week, een nieuwe start. Het weekend rust heeft mij goed gedaan en ik heb het gevoel dat mijn opkomende blessure grotendeels is weggetrokken.

  We hebben gemerkt dat er veel belangstelling is voor de wekelijkse schema’s die ik volg. Vanaf nu zal ik deze dan ook wekelijks plaatsen. mijn coach heeft in het weekend het e.e.a. op papier gezet en maakt vanaf nu elke week een op maat gemaakt trainingsschema voor mij. Het schema is opgebouwd uit een upperbody en lowerbody training die elkaar constant afwisselen met hier en daar wat rustdagen tussendoor.

  Focus op mijn onderlichaam en de squat
 • paused squats

  Een nieuwe week, een nieuwe start. Het weekend rust heeft mij goed gedaan en ik heb het gevoel dat mijn opkomende blessure grotendeels is weggetrokken.

  mijn coach heeft in het weekend het e.e.a. op papier gezet en maakt vanaf nu elke week een op maat gemaakt trainingsschema voor mij. Het schema is opgebouwd uit een upperbody en lowerbody training die elkaar constant afwisselen met hier en daar wat rustdagen tussendoor.

  Eerste week met nieuw trainingsschema
 • bankdrukken

  Deze week ben ik officieel gestart met de voorbereidingen voor mijn eerste powerliftwedstrijd die in juli 2017 plaats gaat vinden.

  Samen met mijn coach Behzad Aziz hebben we tijdens de eerste week vooral gekeken naar wat de huidige stand van zaken is. Hiermee bedoel ik dan vooral mijn techniek en het gewicht wat ik momenteel aan kan.

  Hoe sterk ben ik nu